Odakozmált a "lekvarty" - hamulúg, a leghatékonyabb tisztítószer

2011-09-11

sponsored links


A minap néhány üveg tavalyról maradt lekvárt, dzsemet, ízet, gyümölcskocsonyát rotyogtattam össze a nagy befõzõs fazekamban, mert nekem szokásom, hogy a már megunt régi lekvárokat összefõzöm ezáltal felújítva azokat. Persze az ilyen mûveletnél nagyon oda kell figyelni, mert hamar leéghet az edény aljára a lekvár. Odafigyeltem, mégis megtörtént, s az ifjabb "fakanálbajnokok" megnyugtatására írom, az ilyesmi elõfordul a legjobb háztartásokban, a legtapasztaltabb háziasszonyokkal is. Mivel nemrégiben a Fazék nevû "titkos" társaságban épp téma volt ez az igen gyakori konyhai "baleset", gondoltam, lépésekben lefotózva, és kommentálva, leírom, hogyan is lehet egy végtelenül egyszerû, környezetbarát módszerrel eltüntetni az edény aljáról a leégett lekvárt, vagy bármilyen fekete "undokságot". 

Tehát: ha a leégés ténye megállapíttatott, az edényt ne dobjuk el, ne kezdjük mindenféle csodaszerrel subickolni, Isten ments, hogy késsel kezdjük vakargatni az edény alját, hanem egyszerüen tegyünk bele egy ...

Folytats a blogon ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/09/o...

sponsored links

Keres?s